چرا لیزر و چرا کلینیک زیبایی آریانا
موی زائد به مویی گفته میشود که بخش زیادی از پوست را فراگرفته و شخص مایل به داشتن این موها در بدنش نیست. اغلب این نواحی صورت، چانه، گوش ها و … را شامل می شود و عمل لیزر موهای زائد در این افراد به راحتی انجام می شود.
روشهای مختلفی برای از بین بردن موهای زائد وجود دارد مانند کرم و پودر های موبر، اپیلاسیون و موکن های خانگی. البته این روش ها به طور موقت جلوی رویش موها را گرفته و پس از مدتی موهای زائد دوباره رشد خواهد کرد.
به همین دلیل بعضی از افراد به دنبال راه حل دائمی برای خلاصی از موهای زائد بدن خود هستند. با پیشرفت تکنولوژی، روش جدیدی به نام لیرز موهای زائد به وجود امده است که یک راه حل دائمی برای رفع این معضل است.
بیشتر درباره لیزر موهای زائد بدانیم
درمان لیزر موهای زائد یک روش غیر تهاجمی است که موهای زائد بدن و صورت را برای مدت طولانی از بین می برد و یا به شکل قابل توجهی نازک و کمرنگ می کند.
در اين روش با استفاده از ليزر، فوليكول موهاي زايد كاملا تخريب ميشود، در نتیجه از رشد موهاي زايد در آن ناحيه جلوگیری می شود. اين درمان در چند مرحله و طي چند هفته انجام ميشود. نتایج حاصل از اين روش در بیشتر مواقع، موفقيتآميز و دائمي است.
روش های مختلفی برای لیزر موهای زائد وجود دارد که هر کدام برای کاهش دادن و برطرف کردن موهای زائد کاربرد دارند:
لیزر الکساندرایت: این نوع لیزر برای پوست های روشن و موهای تیره و ضخیم مناسب است.
لیزر دیود: این نوع لیزر برای پوست های تیره مناسب است و برای موهای نازک کار ساز نیست.
لیزر ای-لایت (E-LIGHT): این نوع لیزر برای موهای خاکستری روشن مناسب است و علاوه بر از بین بردن موهای زائد، عمل جوان سازی پوست را نیز انجام می دهد.
لیزر اس اچ ار (SHR): این نوع لیزر برای پوست های برنزه شده و موهای سفید، روشن و نازک بسیار مناسب است.
لیزر موهای زائد در مردان چه کاربردی دارد؟
بسیاری از مردان از رشد مو درخارج از ناحیه رویش ریش و همچنین در ابروهای خود ناراضی هستند. لیزر میتواند برای کمک به مرتب کردن ریش و ایجاد یک خط واضح بین گونه بالایی و محل شروع روییدن ریش، مورد استفاده قرار گیرد. با توجه به این واقعیت که اغلب مردان ریش ضخیم و تیره رنگی دارند، عمل لیزر مو برای آنها مناسب است.
لیزر موهای زائد برای چه کسانی مناسب نیست؟
عمل لیزر موهای زائد برای افراد باردار مناسب نیست زیرا عوارض ناشی از لیزر مو در جنین مشخص نیست.
عمل لیزر مو برای افراد زیر 17 سال مناسب نیست.
افرادی که دچار بیماری های پوستی هستند.
افرادی که به دیابت مبتلا هستند.
افرادی که به بیماری های قلبی و عروقی مبتلا هستند.
افرادی دارای پوست خیلی تیره مناسب لیزر مو نیستند.
افرادی که دچار بیماری های عفونی هستند.
چه آمادگیهایی برای انجام لیزر باید داشت؟
6هفته قبل: بیمار از كندن مو به وسیله موم و الكترولیز خودداری كند اما می تواند ازتراشیدن یا كرمهای موبر استفاده كند. آفتاب گرفتن ممنوع است و باید ازتركیبات ضدآفتاب استفاده كند. بیمارانی كه پوست تیره تر دارند باید ازكرمهای روشن كننده استفاده كنند وپوست ناحیه را قبل از لیزر روشن کرده باشند .
روز قبل: ناحیه مورد درمان را بتراشد به نحوی كه تنها يك میلیمتر از نوك مو از پوستبیرون باشد. اگر بیمار سابقه تبخال دارد مصرف آسایكلوویر را شروع كند.
روز درمان: برای 1.5-1 ساعت كرم بی حس كننده حاوی لیدوكائین و پریلوكائین استفاده میشود. اگر ناحیه مورد درمان بزرگ باشد برای جلوگیری از عوارض این داروها از پماد پیروكسیكام استفاده می كند. همچنین جهت کاستن آسیب حرارتی وارد آمده بر پوست معمولا از روشهای خنک کردن موضعی قبل ازدرمان با استفاده از سیستم های cooling موضعی به شکل تماسی یا اسپرهای خنک کننده استفاده می شود .
بین جلسات لیزر چه اقدماتی لازم است؟
معمولاً قبل و در بین جلسات درمان نباید از روش هائی از قبیل بند انداختن یا کندن موها استفاده کرد و این روش ها را باید از حداقل دو هفته قبل از جلسه ی لیزردرمانی متوقف کرد و موهای منطقه را صرفاً باید با تیغ اصلاح کرد.
لیزر مو چه عوارضی در پی دارد؟
در عمل لیزر موهای زائد از نور تک موج استفاده می شود، بنابراین لیزر موهای زائد دارای عوارض جانبی خاص و رایجی نیست.
با این حال اگر لیزر موهای زائد توسط افراد غیرحرفه ای و بی تجربه انجام شود باعث عوارضی مانند سوختگی و اسکار در پوست بیماران می شود.
علاوه بر این، دربعضی از بیماران به دلیل انجام عمل لیزر مو، در رنگدانه های پوستی آنها تغییرات ایجاد میشود.
ایجاد قرمزی و تورم در پس از انجام عمل لیزر یک امر طبیعی می باشد و پس از مدتی رفع خواهد شد.
لیزر مو چه مزایایی دارد؟
این متد زیبایی نیازی به بستری شدن در کلینیک یا بیمارستان ندارد و بعد از انجام لیزر درمانی موهای زائد خود، می توانید راه بروید. این روش در مقاسه با روش های دیگر، نتیجه دائمی دارد و ازدرد و ناراحتی کمتری برخوردار است و برای هر نوع پوست و رنگ، قابل اجرا می باشد.
بعد از انجام عمل لیزر مو باید چه نکاتی را رعایت کرد؟
به مدت 24 ساعت بعد از لیزر درمانی از فعالیت های بدنی خود داری کنید.
بعد از انجام لیزر درمانی به مدت چند هفته از تماس با نور خورشید خودداری کنید.
به مدت 3 هفته پس از انجام لیزر درمانی، از اصلاح و موچین کردن آن ناحیه خود داری کنید.
از مالیدن یا سائیدن پوست نواحی تحت درمان خودداری کنید.
پس از لیزر درمانی، در محل درمان شده از مرطوب کننده ملایم استفاده کنید.
بعد از انجام لیزر درمانی از کرم ضد افتاب مناسب استفاده کنید (حداقل 15spf ).
به مدت دو روز بعد از انجام لیزر درمانی از مصرف دارو های محرک زا خود داری کنید.
و در آخر، در طی لیزر درمانی موهای زائد بدن و بیمار و پزشک هردو باید از عینک مخصوص استفاده کنند و نباید تابش مستقیم نور لیرز به چشم ها وجود داشته باشد زیرا در شبکه های عصبی چشم مشکل ایجاد می شود.